Skip to footer
Päevatoimetaja:
Jens Raavik
+372 739 0371
Saada vihje

Esimesed Eesti maasikad said juba valmis külma kevade kiuste

Marimarta perenaine Janika Lindsalu korjas esimesed maasikad eelmisel nädalal. Marjad on nii suured, et pihku üle kolme ei mahu.

Esimesed eestimaised maasikad olid mullu Tartu turul letis juba mai keskel, praegu neid sealt veel ei leia. See aga ei tähenda, et kodumaiseid maasikaid pole: Jõgevamaal Koimula külas osaühingu Marimarta maasikakasvatuses said esimesed marjad küpseks läinud nädalal. Nüüd võib neid talu müügipunktist osta.

Tõsi, marjad ei valminud avamaal, vaid kasvuhoones. See on esimene kord, mil Marimarta saak tuleb kilemajast. Tegu oli eksperimendiga, sõnas perenaine Janika Lindsalu. Eelmisel aastal läks nii, et ta tellis kogemata liiga palju maasikataimi ja neid polnud kusagile panna. «Minema ei tahtnud ju ka visata ja siis abikaasa pakkus, et äkki paneme need kasvuhoonesse tomatitaimede vahele,» rääkis Janika Lindsalu.

Sügisel korjati tomatisaak kokku, taimed lõigati ära, kuid maasikataimed jäid mulda. Ja tulemus on käes – tomatitele mõeldud kasvuhoones mühavad maasikad, enamik taimi kopsakaid vilju täis.

Kommentaarid
Tagasi üles