Kuninglik etendus aitas haigust unustada

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Kolmapäeva õhtul astus lastekliinikus punasele vaibale 55 last, kellest igaüks sai pähe panna krooni, et minna seejärel vastse kuningliku välimusega vaatama etendust «Karjapoiss on kuningas».

Eelmisel aastal alustas ka Eestis heategevusfond Minu Unistuste Päev, niisuguseid tegutseb juba ammu teistes riikides. Kolmapäeva õhtul jõuti Tartu laste juurde.

Minu Unistuste Päev on mõeldud neile, kelle lapsepõlve rikub mõni haigus ja kes peavad veetma selle tõttu palju aega haiglaseinte vahel.

Üks fondi asutajaid, Eestis elav taanlanna Marianne Bruhn rääkis, et koos vanematega kutsuti etendusele lisaks kogu aeg haiglas olevatele lastele ka need, kes on enamiku ajast kodus, kuid on sunnitud regulaarselt kliinikus käima.

Lisaks rühmaüritustele viivad fondi inimesed täide ka väga haigete laste isiklikke soove. Näiteks tahab üks Tallinna tüdruk kohtuda vanaemaga, kes elab kaugel Venemaal, teise suurimaks sooviks oli aga lüpsta lehma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles