Auras selguvad olümpiale pääsejad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujujad Aura keskuses.
Ujujad Aura keskuses. Foto: Margus Ansu / Postimees

Aura veekeskuses peetakse sel nädalavahetusel seitsmendat korda rahvusvahelist ujumisvõistlust «Tartu kevad», mis toob basseini ligi nelisada ujujat ning on ühtlasi Londoni olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlus.

Võistluste peakorraldaja Kaja Haljaste ütles, et lisaks Eesti ujujatele on Tartusse oodata sportlasi kolmest riigist – Lätist, Leedust ja Soomest. Eesti tippudest on kohal näiteks Andres Olvik, kes täitis hiljutisel Eesti-Soome maavõistlusel olümpiamängude B-normi.

«Noortest konkurentidest on tal kõrval Ralf Tribuntsov ning Eesti meistrid Pjotr Degtjarov ja Pavel Narõškin, kes on praegu Tartu parim ujuja,» ütles Haljaste ja lisas, et ka tüdrukutest on kohal kõik Eestis treenivad tipud.

Tartus on ujujatel võimalus täita ka olümpianorme, kuid Haljaste sõnul on see küllalt raske. «Kui aus olla, siis ei loeta Aura basseini kõige kergemate hulka, kuna see on madala otsaga, aga tippvõistluste norme on Tartus täidetud ennegi. Olümpianormid on üsna karmid, aga hea õnne korral võib see juhtuda,» rääkis korraldaja.

Võistlusteks tehakse Aura basseini 50-meetrised rajad ning kohale tulevad ka rahvusvahelise kategooria kohtunikud.

Stardipaugud kõlavad laupäeval kell 14 ja pühapäeval kl 10 ja 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles