Päevatoimetaja:
Kelly Olesk
+372 739 0375
Saada vihje

Peipsi toidu tänav toob lagedale sahvrite sisu

Avatud sahvrite päev toimub Peipsi toidutänaval esimest korda.
Avatud sahvrite päev toimub Peipsi toidutänaval esimest korda. Foto: Sille Annuk

Sel laupäeval toimub Peipsi toidutänaval esimene avatud sahvrite päev, mil avavad uksed 31 omanäolist sahvrit.

Avatud sahvrite päev on kohaliku toidu festival, mis annab Peipsi-äärsetele kogukondadele võimaluse pakkuda kõike seda, mis sahvrites veel on ning mis iseloomustab nende pere- ja paikkonda. Peipsimaale omaselt on toidud valmistatud südamega ja tehtud oma perele. Lauale jõuavad nii traditsioonilised retseptid kui ka uued katsetused.

Kindlasti saab pererahva käest toredaid nippe ja ideid uueks hoidistamise hooajaks ning maitseelamusi enne suure suve tulekut. Avinurmes toimub kõrvitsa marineerimise töötuba ja lisaks saab soetada traditsioonilist puidukäsitööd koriluseks ning hoidistamiseks. Nii mitmeski kohas on võimalik osta köögiviljataimi, seemnekartulit, marjapõõsaistikuid ning saada nõuandeid nendega toimetamiseks.

Kommentaarid
Tagasi üles