Erkmaa KK mängib nädalalõpul EYBL-i superfinaalis

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkmaa KK U14 meeskond
Erkmaa KK U14 meeskond Foto: Allikas: Erkmaa KK

Läti pealinnas Riias peetakse 27.-29. aprillini Euroopa noorte korvpalliliiga (EYBL) kaheksa edukama kuni 14-aastaste poiste võistkonna superfinaal.

Järgmiseks hooajaks eliitdivisjoni koha kindlustanud Erkmaa korvpallikooli kõrval asuvad medalite eest võitlema kolm Läti (Riia BJSC DSN, BS Liepaja ja BS Riga), kaks Leedu (Š. Marciulionis BA Vilniusest ja Kaunase BS Aisciai), üks Venemaa (Moskva BS Trinta) ning üks Rootsi meeskond (Stockholmi BS Fryshuset), vahendas Erkmaa korvpallikooli teade.

Teadmata põhjustel ei asu Riias võistlustulle oma alagrupi kaotuseta läbinud Moskva CSKA. Nende asendajaks on üldise paremustabeli üheksas klubi BS Riga.

Ainukese Eesti võistkonnana superfinaalis mängiva Erkmaa KK peatreeneri Aivo Erkmaa sõnul on nende jaoks kahtlemata tegemist hooaja ühe tipphetkega. «Finaalturniiril on kõik võimalik ja soov on medalite eest võidelda,» lausus ta.

Tartlaste veerandfinaalivastaseks on 27. aprillil peetavas kohtumises Stockholmi Fryshuset. Edu korral minnakse päev hiljem poolfinaalis kokku paari BS Riga - Š. Marciulionis BA võitjaga.

Soosikuks võib selles paaris pidada leedulasi, kes murdsid oma riigi meistrivõistlustel aasta vanematega konkureerides samuti finaalturniirile.

EYBL-i superfinaali võitja selgitatakse 29. aprillil mängitavas finaalis. Otsustava jõuproovi raames mängitakse välja kõik kohad esimesest kuni kaheksandani.

Erkmaa KK koosseisus siirduvad lõunanaabrite juurde mängima Markus Andreas Auling, Hugo Erkmaa, Carlos Jürgens, Tom Kaldre, Greg Kirsimäe, Arnold Mitt, Kaspar Erik Puusepp, Norman Räim, Marek Ruut, Kaspar Treier ja Renalt Pallum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles