Kokad meisterdavad Tartus 200 meetri pikkuse võileiva

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senine Eesti pikim võileib tuli 198 meetrit pikk ja valmistati Tallinnas Kristiine Keskuses.
Senine Eesti pikim võileib tuli 198 meetrit pikk ja valmistati Tallinnas Kristiine Keskuses. Foto: Sergei Zjuganov

Sel laupäeval koguneb Tartu kaubamajja hulk inimesi, et hakata määrima toorjuustu Eesti kõige pikemale võileivale.

Kaubamaja teatel võtavad võileivateost osa mitmed tuntud inimesed, kokad, erinevate ajakirjade toimetused, üliõpilaste ühendused ja teised meeskonnad, kokku umbes 100 inimest.

«Kuna Tartu on heade mõtete linn, siis tekkiski üks selline tore mõte, et purustame senise Eesti rekordi – ja miks mitte teha seda just Tartus meie uue Deli avamise puhul. Eesmärk on teha vähemalt  200 meetrine võileib,» ütles XPRS Deli üks osanikke Edvard Mihkelsaar.

Võileiva ilu ja maitsvust hindab žürii, kelle hulka kuulub Meat Marketi peakokk ja omanik Joel Ostrat, lauljanna Mari-Liis Aasmäe ja suusataja Aivar Rehemaa.

Hiigelvõileiva valmistamiseks on korraldajad varunud 120 kg leiba, 25 kg toorjuustu, 50 kg liha, 50 kg kanaliha, 120 kg juustu ja rohkelt teisi lisandeid, et iga meeskond saaks valmistada oma osa võileivast just endale meelepäraste koostisosadega.

Uue rekordi sündi on kutsutud vaatama kõik huvilised, kes saavad teose pärast selle valmimist nahka pista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles