Tartu tudengifestivali avapäev kulmineerus öölaulupeoga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juubelihõnguline 10. öölaulupidu meelitas Tartus Kassitoome orgu oodatult tuhandeid inimesi. Tänavu on kõigil laulupeolistel ka hõlpsam kaasa laulda, sest öölaulupeo repertuaar pandi paika eelneva hääletusega.

Enne kontserdi algust manitsesid korraldajad, et Kassitoome org on avalik koht ning alkoholi peopaigas tarbida ei tohi. Publik vastas sõnumile naerukohinaga, sest pea igal teisel oli käes mõni joovastav jook. Purke ja pudeleid hakati siiski kuulekalt taskutesse toppima.

Hääled lauldi soojaks «Kungla rahvaga», järgnes «See on see maa» ja teised tuntud palad, mis ühendanud öölaulupidulisi ning kogu Eesti rahvast juba aastaid.

Inimesi saabus oruservale üha juurde ning Haaslava vallavanema Priit Lombi eestlaulmisel muutus ka rahva seast tulnud hääl üha valjemaks.

Öölaulupeoga lõppesid tudengifestivali avapäeva üritused õues ning jätkusid juba erinevates ööklubides. Innukamad programmist osavõtjad aga kaua magada ei saa, sest juba kell 6.30 homme hommikul on kõik huvilised oodatud Raadi kalmistu peavärava juurest algavale linnuvaatlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles