Päevatoimetaja:
Jens Raavik
+372 739 0371
Saada vihje

Maaülikool uurib, kuidas ettevõtetes ülejäävaid bioressursse ringluses hoida

Copy
Näiteks saaks uue otstarbe leida kaaspüügil saadud kalale.
Näiteks saaks uue otstarbe leida kaaspüügil saadud kalale. Foto: Eesti Maaülikool

Eesti maaülikool võtab neil päevil ühendust rohkem kui 5000 Eesti ettevõttega, et kutsuda neid osalema bioloogiliste kõrvalsaaduste ja jäätmete teket puudutavas uuringus. Selle eesmärk on töötada välja metoodika seesuguste andmete kogumiseks, et tekiks rohkem võimalusi bioloogilist päritolu ressursse ringluses hoida ja väärindada.

Uuring on suunatud põllumajandus-, metsandus- ja kalandussaaduste tootjatele ning töötajatele, rääkis Eesti maaülikooli uurimismeeskonna juht, maamajanduse ökonoomika professor Rando Värnik. 

Tulemused aitavad riigil andmete kogumist paremini kavandada ning ettevõtteil endil oma ressursikasutust hinnata. «Kui ettevõtetel õnnestub tootmiskadusid vähendada või bioressursse ringbiomajanduslikult väärindada, tõotab see neile majanduslikku võitu,» märkis Värnik.

Tagasi üles