Päevatoimetaja:
Kelly Olesk
+372 739 0375
Saada vihje

Pagariärides käis öö läbi vastlamöll

Copy
Kas moosiga või moosita? Aparaaditehases ja raeplatsil tegutseva Cruffini pagariäri omanikud Kristian ja Diana Neemela leiavad, et õigem on ikka moosiga vastlasai – seda eelistavad ka tartlased.
Kas moosiga või moosita? Aparaaditehases ja raeplatsil tegutseva Cruffini pagariäri omanikud Kristian ja Diana Neemela leiavad, et õigem on ikka moosiga vastlasai – seda eelistavad ka tartlased. Foto: Kristjan Teedema

Vastlapäev on pagarikodades aasta kiireim aeg, sest kukleid tuleb siis küpsetada mitte sadu, vaid ikka tuhandeid, isegi kümneid tuhandeid.

Nii alustati Cruffini pagariäri Aparaaditehases asuvas köögis ettevalmistusi juba eile õhtul: kolm vahetust pagareid töötas seal terve öö, et hommikuks valmis saada ligi 6000 vastlakuklit. Õigemini, vastla-croissant‘i.

Cruffini omanik ning pagar Kristian Neemela rääkis eile hommikupoolikul, et ees ootab rohkem kui ööpäevapikkune tööpäev, sest sebimist jagub nii köögis kui ka leti taga. «Pärast vastlapäeva oleks siit nagu sõda üle käinud,» lausu ta muigega. Sestap on pagarikoda homme suletud, et meeskond saaks end vastlamöllust välja puhata.

Tagasi üles