Asutatakse Tartumaa Kultuurikoda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhti vanast kõrtsistst sai avatud ateljee, kus töötavad oma ala meistrid.
Uhti vanast kõrtsistst sai avatud ateljee, kus töötavad oma ala meistrid. Foto: Sille Annuk

Uhti kõrtsihoonesse Ülenurme vallas kogunevad täna kell 15 need, kes tunnevad vajadust asutada seltsing Tartumaa Kultuurikoda.

Toimkonna teatel on kultuurikoja eesmärgiks luua selline Tartumaa, kus igal elanikul – nii väikesel kui ka suurel – on võimalus arendada oma andeid eri kultuurivaldkondades. Kultuurikoja huvi keskmes on kohaliku pärimus- ja rahvakultuuri areng ning selle sidusus eesti akadeemilise kultuuriga.

Visiooni kohaselt toetavad kultuuri arendamist kohalikud omavalitsused, ettevõtjad ja sihtasutused. Kultuurikoja peamised tegevussuunad on kultuurivaldkonna infovahetus, valdkondadeülene koostöö, osalus kultuuripoliitika arengukavade väljatöötamisel ning kultuurisündmuste jäädvustamine kirjasõnas.

Tänasele asutamiskoosolekule on oodatud kõikide ühenduste esindajad, kellele on tähtis elujõuline kultuurielu Tartumaal. Valminud on ka veebikülg tartumaakultuurikoda.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles