Aprilli alguses 2023 Peedul oma elamus Eesti esimese šokolaadilabori ja üksiti katsetootmisliini avanud Jaan Habicht on äratanud sellel alal nii suurt tähelepanu, et Londonis tegutsev rahvusvaheline šokolaadiakadeemia kutsus teda maailma parima käsitööšokolaadi valimise kohtunikekogusse. Asjatundliku maitsmise ja nuusutamise järel selgus maailmameister ehk auhinna Golden Bean saaja.
Tellijale
Peedukas Jaan Habicht aitas Londonis maailma parimat šokolaadi valida
«Kui ma viis aastat tagasi hakkasin šokolaadi tegema, ei teadnud ma, et šokolaadi valmistamine on võistlussport. Aga et mul oli analoogilises mastaabis ja analoogilistes kõrgustes ehk maailmameistrivõistluste tasemel lihaküpsetamises pikaajaline kogemus, võtsin selle teadmise mõni aeg hiljem suhteliselt rahulikult vastu,» rääkis Habicht. «Sest eks me tea, et võisteldakse ju kõiges.»