Päevatoimetaja:
Eili Arula
+372 739 0339
Saada vihje

Peedukas Jaan Habicht aitas Londonis maailma parimat šokolaadi valida

Copy
Jaan Habicht (vasakul esimene) oli kutsutud Londonisse rahvusvahelisse šokolaadižüriisse.
Jaan Habicht (vasakul esimene) oli kutsutud Londonisse rahvusvahelisse šokolaadižüriisse. Foto: Erakogu

Aprilli alguses 2023 Peedul oma elamus Eesti esimese šokolaadilabori ja üksiti katsetootmisliini avanud Jaan Habicht on äratanud sellel alal nii suurt tähelepanu, et Londonis tegutsev rahvusvaheline šokolaadiakadeemia kutsus teda maailma parima käsitööšokolaadi valimise kohtunikekogusse. Asjatundliku maitsmise ja nuusutamise järel selgus maailmameister ehk auhinna Golden Bean saaja.

«Kui ma viis aastat tagasi hakkasin šokolaadi tegema, ei teadnud ma, et šokolaadi valmistamine on võistlussport. Aga et mul oli analoogilises mastaabis ja analoogilistes kõrgustes ehk maailmameistrivõistluste tasemel lihaküpsetamises pikaajaline kogemus, võtsin selle teadmise mõni aeg hiljem suhteliselt rahulikult vastu,» rääkis Habicht. «Sest eks me tea, et võisteldakse ju kõiges.»

Maailma üht olulisemat šokolaadisuurvõistlust korraldab rahvusvaheline šokolaadiakadeemia, millel peakorter Inglismaal. Tänavu võtsid tippvõistlusest osa 56 riigi väiketootjad. Hindamiseks oli saadetud kokku rohkem kui 1400 šokolaadi, võistluse kategooriad on tume šokolaad, piimašokolaad, valge šokolaad, šokolaadikommid ja šokolaadijoogid.

Tagasi üles