Peipsilt leiti ebaseaduslikud nakkevõrgud

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veest välja tõmmatud ebaseaduslikult püügile seatud nakkevõrgud. Pilt on illustratiivne.
Veest välja tõmmatud ebaseaduslikult püügile seatud nakkevõrgud. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Neljapäeval avastas piirivalve Mustvee kordoni toimkond Peipsi järvel ebaseaduslikult püügile asetatud viis nakkevõrku.

Üks võrk oli 20, üks 30 ja üks 50 meetrit pikk, kaks võrku olid 60 meetri pikkused, teatab Lõuna prefektuur.

«Tundub, et võrgud eemaldati püügilt õigeaegselt, sest kolmes võrgus kala veel polnud, kahes võrgus olnud kaks haugi ja kolm särge lasti vette tagasi,» ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lall. Püügilt eemaldatud võrgud antakse üle Keskkonnainspektsioonile.

Navigatsiooniperioodil on ebaseaduslikult püügile asetatud võrgud kogu aeg piirivalvurite tähelepanu all.

«Ebaseaduslikult, see tähendab ilma nõutava tähistuse ja märgistuseta, nakkevõrgud on tõepoolest probleem, millega ka keskkonnakaitseinspektorid pidevalt kokku puutuvad,» ütles keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul. Ta lisas, et üheks probleemsemaks piirkonnaks on Peipsi järv. «Seda eriti praegu püügihooaja alguses, kui kalda äärde kudema tulev kala on kerge saaks ning röövpüüdjad kipuvad seda olukorda ära kasutama,» tõdes ta. Tuul kinnitas, et keskkonnainspektsioon on järelevalvet veekogudel tugevdanud. Röövpüügist ja -püüdjatest saab teatada ka keskkonnainspektsiooni valvetelefonile 1313.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles