Patsipunumiskursus isadele aitab kokku hoida emade aega

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patside punumine.
Patside punumine. Foto: Andres Teiss

Miks peavad just emad olema need, kes hommikuti kooli või lasteaeda tõttavatele tütardele kiiruga patse punuvad? Seda võivad vabalt teha hoopis isad.

Tartu rahvaülikool pakub isadele võimalust väärt patsipunumisamet ära õppida, et hommikusel ajal abikaasat aidata. Pealegi võivad pere naisliikmed olla mõnikord reisil või mõnel teisel põhjusel kodust kaugemal.

Pulstis juustega lapse vaikides üle lasteaialäve lükkamine ei tee kellelegi au. Nii soovitabki rahvaülikool võtta ka isadel kätte kammid ja patsikummid ning veenduda, et soengutegemine pole mingi raketiteadus.

Isasid, kes jätkuvalt endas kahtlevad, kutsub rahvaülikool isade-patsipunumiskursusele. Tulla palutakse koos juuksemodelli ehk siis oma tütrega.

Olenemata juuksurioskustest saavad selgeks nii tavalised kui ka ebatavalised patsipunumise tehnikad, lubavad korraldajad.

Rahvaülikooli koolitusjuhi Kaisa Hanssoni kinnitusel küsivad õpetajad oma kursuslastelt tihti, et milliseid koolitusi kõige enam soovitakse. «Üha enam vastavad inimesed, et huvi tuntakse just eriti praktiliste ja otseseid nõuandeid andvate kursuste vastu ehk vähem loenguid
ja enam praktilisti teadmisi.»

Just nii sündis ka patsipunumise kursus, mis algab 21. aprillil. Täpsemat infot saab rahvaülikooli veebilehelt. Samuti on alanud huviliste kirjapanek suvekoolidesse, mis viiakse läbi Pärnumaal Kosmonautika puhkekülas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles