Aprillis lisati üheksa Tartu toidukoha menüüsse eripakkumised, kus tellitud söögiga käib kaasas ka sobitatud jook, esmaspäeval liitus ettevõtmisega veel neli söögikohta.
Toidukohad sobitavad jooki roaga
Eesti Maitsete programmi eestvedaja Aivar Hanson rääkis, et esialgu oli kohalikke maitseid tutvustav ettevõtmine plaanitud vaid aprilli, aga kuna neli restorani liitusid poole pealt, saab neis paigus spetsiaalseid roogi maitsta veel maikuus.
Etteantud teema – võimalikult lähedalt hangitud toorainetest valmistatud toit ja sellega sobiv jook – on tekitanud ka väikese trendi, sest näiteks Kapriis ja Truffe kasutavad mõlemad sealiha maitsestamiseks Vana Tallinna.
Hanson rääkis, et Tartu ja Tallinna toitlustuskultuuris on üsnagi silmanähtavaid erinevusi.
Pealinnas üritatakse klienti koolitada ehk pakkuda talle erilisi ja uusi maitseid, siin lõunas püüavad söögikohad talitada pigem kliendi maitse järgi ja kindla peale välja minna.
Ka pakutavat siin häbematult vähe kala, kui arvestada ümbritsevaid järvi ja kala kättesaadavust. «Eks üritatakse oma elu lihtsamaks teha,» arvas Hanson, et iga päev värsket kala hankida nõuab rohkem tööd ja on riskantsem kui sealihakäntsakas külmkappi valmis osta.
Hansonit rõõmustas aga, et viimasel ajal on ka Tartusse tekkinud kohti, millest kiirgab iseloomu ja omapära, ning tõi välja hiljuti uksed avanud Mindi, Spargli ja Meat Marketi.
Tartu Maitsed
• Eripakkumised kestavad aprilli lõpuni: Big Ben Pub, Crepp, Kapriis, Kolme Ahvi pubi, Meat Market, Neljapäev, Café Truffe, Volga ja Werner
• Eripakkumised kestavad mai keskpaigani: Antonius, Dorpat, Mint ja Vassilissa
• Kõiki hindu ja pakkumisi näeb veebilehelt www.eestimaitsed.com.