Päevatoimetaja:
Richard Särk

Restoranipidaja: pole mõtet tänavale tulla, sest maksutõusu järel algab sulgemine

Copy
Restoranipidajal Henri Loodmaal on usku maksupoliitika tegijatesse ja ta loodab, et plaanitud maksutõusu kannatab veel ära jätta. Seda silmas pidades läbis Humala bistroo mõni aeg tagasi põhjaliku uuenduskuuri.
Restoranipidajal Henri Loodmaal on usku maksupoliitika tegijatesse ja ta loodab, et plaanitud maksutõusu kannatab veel ära jätta. Seda silmas pidades läbis Humala bistroo mõni aeg tagasi põhjaliku uuenduskuuri. Foto: Margus Ansu

Hulk toidukohti jätab neljapäeva lõuna ajal kümneks minutiks töö katki, et juhtida tähelepanu raskustele, mis tabab külalislahkussektorit kavandatavate maksutõusudega. Osa toidukohtade pidajaid on lausa seda meelt, et uksed peaks pikemaks ajaks kinni panema, sest siis oleks sõnum ehk mõjusam.

Ka restoranikultuur on oluline osa kultuurist ning sellega seonduvad probleemid ei puuduta ainult restoranipidajaid, vaid mõjutavad laiemalt kogu ühiskonda, sõnas Tartu restoranide Fii, Kampus, Pompei ja Humal omanik Henri Loodmaa. Neljapäeval kell pool üks tulevad aktsioonist osa võtvate toidukohtade töötajad teenindussaali, soovivad külastajaile jätku leiba, kuid sümboolse kümneminutilise pausi ajal nad tööd ei tee.

Kui muidu on toidukohtades teenindusalal tööl paar-kolm teenindajat, siis protesti ajaks võib saalis olla järsku viisteist töötajat – lisaks teenindajatele ka köögipersonal ja taustajõud, kes annavad oma panuse, et toidukoht saaks tegutseda. «Soovimegi külastajatele jätku leiba ja selgitame, mida maksutõusud meile tähendavad,» ütles Loodmaa. «Ehk siis jõuab mõnele külastajale paremini kohale, kui palju on tarvis inimesi, et üht toidukohta ülal pidada.»

Tagasi üles