Ka restoranikultuur on oluline osa kultuurist ning sellega seonduvad probleemid ei puuduta ainult restoranipidajaid, vaid mõjutavad laiemalt kogu ühiskonda, sõnas Tartu restoranide Fii, Kampus, Pompei ja Humal omanik Henri Loodmaa. Neljapäeval kell pool üks tulevad aktsioonist osa võtvate toidukohtade töötajad teenindussaali, soovivad külastajaile jätku leiba, kuid sümboolse kümneminutilise pausi ajal nad tööd ei tee.
Kui muidu on toidukohtades teenindusalal tööl paar-kolm teenindajat, siis protesti ajaks võib saalis olla järsku viisteist töötajat – lisaks teenindajatele ka köögipersonal ja taustajõud, kes annavad oma panuse, et toidukoht saaks tegutseda. «Soovimegi külastajatele jätku leiba ja selgitame, mida maksutõusud meile tähendavad,» ütles Loodmaa. «Ehk siis jõuab mõnele külastajale paremini kohale, kui palju on tarvis inimesi, et üht toidukohta ülal pidada.»