Miks on foorid Tartus tihti rikkis?

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuu aega tagasi oli rikkis Riia ja Kastani tänava foorisüsteem, esmaspäeval ja teisipäeval tõrkusid valgusfoorid Riia ja Pepleri ristmikul. Miks katkeb Tartu ristmikel fooride töö nii sageli?

Vastab Tartu linna liikluskorraldusteenistuse juhataja Tõnu Lukmann:

Tartu Riia tänava foorisüsteemid on juba 16 aastat püsti ning aeg oleks hakata neid välja vahetama. Kohe linnavalitsusel selleks raha võtta ei ole, kuid summasid tuleb hakata planeerima.

Nii Pepleri–Riia kui Kastani–Riia ristmiku valgusfooririkke põhjustas lühis jalakäijate väljakutsenupus ehk lülitis, mida jalakäijad vajutavad, et soovitud suunas süttiks roheline tuli.

Pepleri ristmiku rike sai eile lõuna paiku likvideeritud.

Inimesed on pannud tähele, et hommikuti ei tööta ka kaubamaja kõrval asuva ülekäiguraja sekundeid lugev valgusfoor.

Hommikuti käima minnes kohendab arvuti end kolm fooritsüklit. Arvuti loeb end käima, siis hakkab süsteem jälle korrektselt tööle. Riketest sellelt ristmikult teatatud ei ole.

Hea oleks, kui inimesed annaksid oma tähelepanekutest liikluskorralduses teada Tartu heakorratelefonil 1789. Saaksime info hommikul kätte ja kohe tegutsema asuda.

Tervel linnal ei jõua ametnikud pidevalt silma peal hoida.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles