Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Hooldekodu, spordihoone ja lasteaed saavad suured generaatorid

Copy
See kärtspunane 65-kilovatise võimsusega generaator paigaldati Maarjamõisa lasteaia hoovi tänavu kevadel. Direktor Kai Kens sõnas, et õnneks pole seni lasteaial generaatorit tarvis läinud.
See kärtspunane 65-kilovatise võimsusega generaator paigaldati Maarjamõisa lasteaia hoovi tänavu kevadel. Direktor Kai Kens sõnas, et õnneks pole seni lasteaial generaatorit tarvis läinud. Foto: Sille Annuk

Sellest kevadest on Maarjamõisa lasteaia hoovis suur 65-kilovatise võimsusega generaator, mis hakkab automaatselt tööle kohe, kui lasteaias peaks elekter kaduma. Seni pole suure generaatori teeneid veel tarvis läinud, kuid iial ei või teada, millal seda tarvis läheb, märkis lasteaia direktor Kai Kens.

Järgmisena saavad sarnase generaatori Ülejõel asuv Tartu hooldekodu, Ropka linnaosas Ristikheina lasteaed ja Ilmatsalu spordihoone.

Kõige võimsam, 146-kilovatise võimsusega generaator läheb hooldekodu juurde. Autonoomne generaator paigaldatakse hooldekodu hoovi eraldi vundamendile. Kui generaator saab paika, katab see kogu hoone energiavajaduse ning nagu Maarjamõisa lasteaia generaator, hakkab see tööle kohe, kui hooldekodus peaks elekter kaduma.

Tagasi üles