Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Ohuhinnang: islamiste ei tohiks Tartu vanglasse tuua

Copy
Tartu vangla seisab praegu pooltühjana ning justiitsministeeriumi algatusel on asutud vaagima, kas siia võiks majutada näiteks Rootsi või Hollandi vange.
Tartu vangla seisab praegu pooltühjana ning justiitsministeeriumi algatusel on asutud vaagima, kas siia võiks majutada näiteks Rootsi või Hollandi vange. Foto: Sille Annuk

Kaitsepolitsei sai hiljuti valmis ohuhinnangu, mis käsitleb ideed hakata pooltühjana seisvas Tartu vanglas hoidma välismaiseid vange. Muu hulgas peitub dokumendis soovitus mitte lubada siia islamiäärmuslasi ja terroriste. Siseminister Lauri Läänemets on sama meelt.

«Peame vältima seda, et Eestis tekib kuritegeliku maailma transiitriigi olukord, kus eri riikide kuritegeliku taustaga inimesed kokku puutuma hakkavad,» lausus Läänemets.

Välisvangidele vanglakohtade rentimise idee on nüüdseks läbinud esimesed aruteluringid valitsuses. Kabinetiistungil tegi ettekande justiits- ja digiminister Liisa Pakosta. Ta sai ühtlasi volitused suhelda välisvangide võimalike lähetajatega ehk Hollandi ja Rootsi võimudega, et nende ootustest paremini aru saada. Samuti jätkab Pakosta kodumaal konsultatsioone teiste ministeeriumitega, sest esialgsed hinnangud on tehtud kitsalt justiitsministeeriumi vaatevinklist.

Tagasi üles