Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Suure sotsiaalmaja remondile kulub ligi kaks miljonit eurot

Copy
Tartu abilinnapea Reno Laidre kinnitas, et Mõisavahe 67 elanike elutingimused paranevad pärast sotsiaalmaja renoveerimist tublisti.
Tartu abilinnapea Reno Laidre kinnitas, et Mõisavahe 67 elanike elutingimused paranevad pärast sotsiaalmaja renoveerimist tublisti. Foto: Margus Ansu

Tartus Mõisavahe tänaval asuva, nõukogude ajal tüüpprojekti järgi ehitatud sotsiaalmaja tehnosüsteemid on ajale jalgu jäänud ning sealsete elanike elutingimuste parandamiseks on vaja hoonet põhjalikult uuendada. Nüüd ongi linnavalitsus välja kuulutanud riigihanke selle maja projekteerimis- ja ehitustööde tegija leidmiseks.

Mõisavahe 67 sotsiaalmajas elavad inimesed, kes muidu tulevad oma tööde ja tegemistega toime, aga kel puudub piisav sissetulek elamise ostmiseks või üürimiseks. Tartu sotsiaalvaldkonna abilinnapea Reno Laidre sõnul elavad selles majas pigem vanemad inimesed.

Renoveerimise ajal elanikke mujale kolida pole linnavalitsusel kavas, remondi ajal peavad elanikud ebameeldivused välja kannatama ning saavad seejärel juba soojema ja parema sisekliimaga eluruumid. Nii ei kolitud majaelanikke mujale ka Kalda tee 40 asuva sotsiaalmaja remondi ajal.

Tagasi üles