Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Jüri Kõre: ennäe, personaalne riik on siiski olemas

Copy
Jüri Kõre
Jüri Kõre Foto: Arvo Meeks

Eesti riigi peamiseks mõtteks neil päevil on kuulutatud kokkuhoid. Kodanikel on selle tõttu tekkinud ootused, et ebamõistlikke kulusid vähendatakse. Kindlasti ei olnud/ole nende prioriteet kokkuhoid laste pealt. Allakirjutanugi kahtles, et teade vajaduspõhise lapsetoetuse kehtestamise plaanist pole tõsine kava, vaid spinn. Ja ennäe, teema ongi valitsuskoalitsiooni pingelisest töökavast välja.

Millest siis kahtlus. Esiteks oleks tegu ühe väikese sammuga Eesti 200 lubatud personaalse riigi poole. Siit ka Kristiina Kallase nõudmine, et kui täit rehkendust ei jõua teha, teeme pool. Teostuvuse analüüsi. Kuna koalitsioonipartnereid eri põhjustel poliitika muutus ei huvita, siis milleks analüüs.

Teisalt tasub meenutada sotsiaaldemokraatide mõne kuu tagust europarlamendi valimiskampaania programmi. Lapsetoetus igale lapsele 150 eurot, lapsetoetuse indekseerimine, üksikvanema lapsetoetuse kahekordistamine, tasuta lasteaiakoht ja huviharidus igale lapsele, kultuuriranits igale lapsele 150 eurot. Ega needki lubadused mahu personaalse riigi raamidesse. Iseküsimus on, milline puutumus on neil Euroopa Liidu tegemistega.

Tagasi üles