Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Lõhkemeister, kes vajutab katlamaja korstna langemiseks nuppu (6)

Copy
Laupäeval vahemikus kell 9–12 õhitakse keskkatlamaja korsten. Sel puhul toimus reede õhtul kohtumine, et arutada üle veel viimased detailid, mis puudutavad alale sissepääsu lõhkamise eel ja järel ning muid ohutusküsimusi. Arutelu juhtis Spark & Stone Concepti lõhkemeister Teele Tuuna-Lootus, kellel on viimane sõna toimuva kohta.
Laupäeval vahemikus kell 9–12 õhitakse keskkatlamaja korsten. Sel puhul toimus reede õhtul kohtumine, et arutada üle veel viimased detailid, mis puudutavad alale sissepääsu lõhkamise eel ja järel ning muid ohutusküsimusi. Arutelu juhtis Spark & Stone Concepti lõhkemeister Teele Tuuna-Lootus, kellel on viimane sõna toimuva kohta. Foto: Kristjan Teedema

Spark & Stone Concepti lõhkemeister Teele Tuuna-Lootus on see inimene, kes otsustab, kas vana keskkatlamaja korstna varistamiseks on õige aeg lõhkamine korraldada. Annab hoiatussignaalid ja siis vajutab nuppu. Pärast hoolitseb veendumuse eest, et ükski laeng poleks lõhkemata jäänud. See on tema neljas korsten langetada, aga töö Tartu kesklinnas on senistest erinev.

Mida on keskkatlamaja korstna langetamise puhul erilist?

Võrreldes ehitusdokumentidega on korstna seina paksus erinev. See ei ole probleem, aga olukord on selle poolest eriline. Meil on kaks kihti telliseid, aga kihi paksus on joonistega võrreldes teine.

Tagasi üles