Päevatoimetaja:
Richard Särk

Tartusse tuleb rand, kus ujuda võib vaid omal vastutusel

Copy
Karlova elanik Peeter Paaver jalutab tihti oma koera Porteriga piirkonnas, kuhu on kavas rajada Karlova rand. Plaan on teha sinna selline rand, kus võivad vette sulpsata nii koerad kui ka inimesed, kuid viimased omal vastutusel.
Karlova elanik Peeter Paaver jalutab tihti oma koera Porteriga piirkonnas, kuhu on kavas rajada Karlova rand. Plaan on teha sinna selline rand, kus võivad vette sulpsata nii koerad kui ka inimesed, kuid viimased omal vastutusel. Foto: Kristjan Teedema

Tänavuse Tartu kaasava eelarve üks kahest võiduideest oli Karlova rand, mis peaks järgmisel aastal valmima Jõe Prisma ja Siili elamukvartali vahel. Kuigi idee on rajada piirkonda uus rand, on selge, et ametlikku supluskohta sellest ei saa.

Juba kevadel, mil algas kaasava eelarve ideede tutvustamine, märkis Tartu veevärgi juht Toomas Kapp, et sellesse piirkonda ei ole kuigi mõistlik randa rajada, sest seadus ei luba sinna ametlikku supluskohta teha. Probleem seisneb selles, et Sõbra tänava otsast, Jõe Prisma juurest juhitakse Emajõkke sajuvesi ning veeseadus ei luba supluskoha rajamist heitvee väljalasust lähemale kui 200 meetrit. Kavandatud rannaala jääb aga piiranguvööndisse.

Toomas Kapp juhtis sellele probleemile ka linnavalitsuse ja kaasava eelarve ekspertgrupi tähelepanu. Sellest hoolimata Karlova ranna ideed välja ei praagitud ning see sai 1345 häälega teise kohta ja idee ellu viimiseks 100 000 eurot.

Tagasi üles