Päevatoimetaja:
Richard Särk

Juhtkiri Kellele võit, kellele kaotus

Copy
Täna avati liiklusele Põhja puiestee ja Muuseumi tee.
Täna avati liiklusele Põhja puiestee ja Muuseumi tee. Foto: Margus Ansu

Lihtne vaatlus näitab, et Põhja puiestee ja Muuseumi tee läbimurde kaudu Annelinna ning Raadi sidumine oli oodatud. Sel äsja avatud teel on jalutajaid, rattureid, sportijaid ja ka rohkelt autosid. Ehk küll mitte sellel määral, et siit võiks lugeda nii mõjusat leevendust Narva maantee ummikutele, kuid liiklusasjatundjad ja praktikud on mingit mõju märganud. Kui Puiestee tänava remont valmis, saabub aeg täpsemaks analüüsiks.

Ent rohkelt autosid tähendab paraku muutust ka naabruskonna elanikele Põhja puiestee ääres: autosid on enam ja enam on seega ka müra. Loomulikult – varem oli tegu umbtänavaga, mille tagumises otsas olid vaid Hiinalinna kuulsad aiamaad.

Naabrite mure kasvanud liiklussageduse ja -müra pärast on tõsine asi. Midagi ei sündinud küll siiski salaja ja ootamatult. Linna arengudokumentides oli see magistraaltänav pikalt kavandatud. Et linnas tähendavad uuendused ja arendused mitte üksnes võitu, vaid mõnikord ka kaotusi mõnele inimrühmale, on ilmselt paratamatus, kuid ideaalis võiksid ju kõik tunda end võitjana. Küsimus on, millisel määral peavad kohalikud inimesed muutusega kaasnevaid häringuid taluma ja kustmaalt läheb see piir, kus vastutavad ametnikud peavad astuma samme muutmaks midagi, et häiringuid oleks vähem.

Tagasi üles