Päevatoimetaja:
Richard Särk

Pildid Päästjad aitasid põlevasse korterisse lõksu jäänud meest

Copy
Tartus Kesk tänaval põles südaööl kahekorruselise maja teise korruse koridor ning päästjatel tuli hättajäänu majast välja aidata redeli abil.
Tartus Kesk tänaval põles südaööl kahekorruselise maja teise korruse koridor ning päästjatel tuli hättajäänu majast välja aidata redeli abil. Foto: Lõuna päästekeskus

Läinud ööpäeval oli Tartu päästjatel kaks tõsisemat väljakutset, kus olid hätta sattunud kukkunud eakas mees ja põlevasse korterisse lõksu jäänud mees. 

Eiles keskpäeval teatas Tartu Narva mnt asuva kortermaja tähelepanelik elanik, et näeb aknast, et tema 80-aastane naaber on kodus kukkunud ja vajab abi. Terviserikke tõttu hätta jäänud eaka mehe juurde pääsemiseks avasid päästjad kangiga ukse, patsient anti üle kiirabi hoole alla.

Täna kell 0.02 teatati häirekeskusele, et Tartus Kesk tänaval tuleb kahekorruselise maja teise korruse aknast suitsu. Päästjate saabudes selgus, et põleb maja koridor, kus trepp oli juba läbi põlenud ja teisel korrusel korterisse lõksu jäänud mees. Kannatanu aidati redeliga välja akna kaudu ja kiirabi viis ta haiglasse.

Pääste suitsusukeldujad asusid kohe koridoris põlengu levikut piirama. Ühtlasi avati korterite uksi, et leida veel päästmist vajavaid inimesi. Rohkem kedagi majast ei leitud. Kustutustööd lõpetati kell 0.45. Keldris suleti maja veevarustus, sest torud olid läbi põlenud. Tulekahju tekkepõhjust veel uuritakse.

Tagasi üles