Päevatoimetaja:
Henn Uuetoa
(+372) 7390300

PILDID Sovetiaegsele sõjalennuväljale tuleb haruldaste taimedega pärandniit

Copy
Raadi vana sõjalennuvälja ühes osas käivad võsaniitmistööd, et muuta see ala kõigile loodust nautida soovivatele inimestele avatud pärandniiduks.
Raadi vana sõjalennuvälja ühes osas käivad võsaniitmistööd, et muuta see ala kõigile loodust nautida soovivatele inimestele avatud pärandniiduks. Foto: Kristjan Teedema

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) jätkab Tartus Raadi looduskaitsealal kahe aasta eest pooleli jäänud tööd selle nimel, et võsastunud maalapist kujuneks välja endisaegse ilmega niit, kus kunagi heina tehti ja loomi karjatati.

Punakotkaste endise sõjalennuvälja ühes servas algasid Raadi pärandniidu taastamistööd kaks aastat tagasi, kui seal võeti suur osa võsast maha. Mullu oleks pidanud võsa uuesti hekseldama, ent jätkutegevus jäi soiku, mistap jõudis tänavu sügiseks võsa uuesti üle pea kasvada.

Töövõtjatel on palju looduskaitselisi töid ning kuna Raadi niit on tundlik ala, ei tahtnud me uisapäisa sellele peale minna, et töö kindlasti tehtud saaks, selgitas RMK looduskaitsespetsialist Maret Gerz.

Tagasi üles