Päevatoimetaja:
Richard Särk

Lootuselill aitab rinnavähi diagnoosiga toime tulla

Copy
Tartu ülikooli kliinikumi hematoloogia-onkoloogia kliiniku vanemarst-õppejõud doktor Kersti Kallak otsustas mujal maailmas kasutusel oleva lihtsa, kuid tõhusa abivahendi ka Eesti patsientideni tuua. Eilsest saavad rinnavähi diagnoosi saanud naised oma raviarstilt koju kaasa lootuselille.
Tartu ülikooli kliinikumi hematoloogia-onkoloogia kliiniku vanemarst-õppejõud doktor Kersti Kallak otsustas mujal maailmas kasutusel oleva lihtsa, kuid tõhusa abivahendi ka Eesti patsientideni tuua. Eilsest saavad rinnavähi diagnoosi saanud naised oma raviarstilt koju kaasa lootuselille. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli kliinikumi onkoloogid alustasid rinnavähi diagnoosi saanud patsientidele lootuselillede jagamist, mis pakuvad neile tunnete keerulises virvarris tuge, abi ja lootust.

Lootuselill kujutab endast väikest heleroosat karpi, mille keskel on käsitsi volditud õis. Vähidiagnoosi saanud patsient leiab karbist viiteid eestikeelsetele veebilehtedele, kust saab teaduspõhist teavet nii ravivõimaluste kui ka toetusrühmade, psühholoogilise abi ja elustiilisoovituste kohta. 

«Rinnavähi diagnoos on valus, stressirohke ja hirmutav kogemus, millega ükski naine ei taha kokku puutuda,» ütles idee algataja, Tartu ülikooli kliinikumi hematoloogia-onkoloogia kliiniku vanemarst-õppejõud doktor Kersti Kallak. «Diagnoosiga kaasnev šokk muudab raskeks visiidil saadud informatsiooni mõistmise, seega saab patsient lillekarbiga kogu vajaliku teabe koju kaasa.»

Tagasi üles