Väliseksperdid: ERMi uus hoone peabki olema ambitsioonikas

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumis tutvustati 7. novembril 2008 esmakordselt uue hoone eelprojekti. Pildil ERMi uue hoone makett.
Eesti Rahva Muuseumis tutvustati 7. novembril 2008 esmakordselt uue hoone eelprojekti. Pildil ERMi uue hoone makett. Foto: Sille Annuk

Just ambitsioonikus on Eesti rahvale sobilik, leiab kümne aasta eest Briti mõjukaimaks muuseumiinimeseks valitud Liverpooli Rahvusmuuseumi direktor doktor David Fleming, rääkides Eesti Rahva Muuseumi uue maja mastaapsusest.

Tartus ERMi sünnipäevakonverentsil esinenud väliseksperdid leidsid ühiselt, et muuseumid kogu maailmas vajavad ruumi, täitmaks oma esmaülesannet - olla teadmiste edasiandjad, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kui Euroopa ametnikud on Eesti Rahva Muuseumi uue hoone rajamiseks toetuse andmisest keeldumisel viidanud sellele, et kavandatav maja on liiga suur, siis mullu kolme miljonit külastajat võõrustanud Liverpooli Rahvusmuuseumi direktor doktor David Fleming on vastupidisel seisukohal, tema hinnagul on mõistetav, et praegusel ajal on rahadega küll keeruline, kuid naeruväärne on heita ERMi uuele hoonele ette ambitsioonikust.

«Praegune olukord pole hea, see peab saama lahenduse, olukord, kus Eesti Rahva Muuseum peab tegutsema Nõukogude-aegses hoones, kus kunagi oli raudteelaste klubi, on piinlik, mul oleks häbi, kui ma oleksin Eesti poliitik ja see oleks minu rahvusmuuseum,» sõnas Fleming.

Berliinis asuva Euroopa Kunstide Muuseumi asedirektor Elisabeth Tietmeyer imestab, miks alles nüüd on hakatud küsima, kas ERMi uus hoone pole liiga suur, tema sõnul vajavad muuseumid kogu maailmas ruumi ning oluline on, et muuseum oleks ühes koos, mitte erinevates kohtades laiali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles