Päevatoimetaja:
Richard Särk

Draakoni hotellis algab peagi kodude ja äride ehitamine

Copy
Möödunud aasta lõpus ostis OÜ Livida Grupp Raekoja platsil tühjana seisnud Draakoni hotelli. Nüüd tuleb oodata ehitusluba, et pika ajalooga majast saaks järgmise aasta lõpuks nüüdisaegsete võimalustega elu- ja ärihoone, rääkis osaühingu juhtivpartner Kaarel Kiidron.
Möödunud aasta lõpus ostis OÜ Livida Grupp Raekoja platsil tühjana seisnud Draakoni hotelli. Nüüd tuleb oodata ehitusluba, et pika ajalooga majast saaks järgmise aasta lõpuks nüüdisaegsete võimalustega elu- ja ärihoone, rääkis osaühingu juhtivpartner Kaarel Kiidron. Foto: Sille Annuk

Tartu südalinnas aadressil Raekoja plats 2 ja 4 asunud endine Draakoni hotell seisis aastaid tühjana, enne kui osaühing Livida Grupp selle mullu ära ostis. Eile algas Raekoja plats 4 korterite eelmüük: tuleva aasta lõpuks on ajaloolises hoones 34 elamist ja kaks äripinda.

Selle hoonega ehituslikult liidetud kõrvalmaja Raekoja plats 2 on küll osa samast arendusest, kuid ehitismälestisena valmib see rangemate muinsuskaitse nõuete tõttu paar kuud hiljem. Ka sinna tulevad äripinnad, osaliselt on selle otstarve veel lahtine.

Algul kaalus arendaja ka eelkäija jälgedes hotelli rajamist, kuid see plaan jäi soiku. «Tundus, et see hoone pole lihtsalt hotelli jaoks eriti efektiivne. Ehk ei õitsenud seetõttu oma viimastel tegutsemisaastatel ka endine Draakon,» sõnas OÜ Livida Grupp juhtivpartner Kaarel Kiidron. «Seega tundus korterelamu kõige loogilisem.»

Tagasi üles