Päevatoimetaja:
Richard Särk

Pea igal suurüritusel toob politsei alla keelatud drooni

Copy
Droonijuhiks ehk käitajaks peavad end registreerima üldjuhil kõik kaameratega droonide omanikud, olenemata drooni kaalust.
Droonijuhiks ehk käitajaks peavad end registreerima üldjuhil kõik kaameratega droonide omanikud, olenemata drooni kaalust. Foto: Kristjan Teedema

Droonid on nii abiks kui ka nuhtluseks. Politseinikud ja piirivalvurid kasutavad droone igapäevatöös, eriti tihti läheb seda tarvis riigipiiri turvamisel ja metsa eksinud inimeste leidmisel. Samas tuleb korrakaitsjatel võidelda ebaseaduslike droonidega.

Droonid ja droonitõrje valdkond areneb väga kiiresti ning leiab aina enam kasutust ka politsei ja piirivalvetöös, nentis Lõuna prefektuuri politseikapten Kert Kotkas. «Praegu kasutame droone näiteks kadunud inimeste otsimisel, piiri valvamisel, mereala seirel,» rääkis ta. «Lisaks oleme kasutanud droone näiteks raskete liiklusõnnetuste sündmuskoha jäädvustamiseks.»

Droonitõrje süsteemi kasutavad korrakaitsjad ka piiriülese kuritegevuse tõkestamiseks, samuti suurüritustel ohutuse tagamiseks, kui seal on kehtestatud ajutine lennupiirang. Sellised üritused on olnud näiteks laulupidu, vabariigi aastapäeva paraad ja Rally Estonia.

Tagasi üles