Päevatoimetaja:
Richard Särk

Vembumehe tehtud «Põdrakese» päästmisele tõttasid appi tudengid

Copy
Von Bocki maja niiske ja üsna väike keldriruum mahutas täna oma poolsada inimest, nende seas ka Pallase konserveerimise eriala tudengid. Viimased nägid seal tundide viisi vaeva arheoloogia õppejõust Ain Mäesalust loodud seinamaali päästmisega.
Von Bocki maja niiske ja üsna väike keldriruum mahutas täna oma poolsada inimest, nende seas ka Pallase konserveerimise eriala tudengid. Viimased nägid seal tundide viisi vaeva arheoloogia õppejõust Ain Mäesalust loodud seinamaali päästmisega. Foto: Kristjan Teedema

Pealtnäha pole arheoloogial, konserveerimisel ning Tartu vanalinnas Ülikooli ja Lossi tänava nurgal asuva von Bocki maja keldril midagi ühist. Kuid et vana maja läheb peagi remonti, sai seoseid luua. Selleks andis põhjuse seinamaal, mille päästmine oli seal ka täna käsil.

Oma 2,5 meetrit laial ja sama kõrge maalil on kujutatud arheoloogia õppejõudu Ain Mäesalu, kes on arheoloogide seas tuntud ka kui Põdrake. Seinamaalile on ta jäädvustatud kappaval ratsul, labidas käes. Nimeks on taiesel «Põdrake».

Ain Mäesalu avastas selle pildi 1986. aasta ühel esmaspäeval, mil ta neisse keldriruumidesse oli tööle tõtanud. Ta aimas kohe, kes selle kunstitüki taga on. «Osavate kätega, aga ka paras vembumees,» tutvustas ta autorit Meelis Säret, kes lahkus meie hulgast 2014. aasta veebruaris.

Tagasi üles