Päevatoimetaja:
Richard Särk

Ilmatsalu spordihoonest saab remondi järel kriisiinfokeskus

Copy
Ilmatsalu spordihoonesse rajatakse autonoomse elektrisüsteem, mistõttu saab sellest hoonest teha Tartu kolmanda kriisinfokeskuse.
Ilmatsalu spordihoonesse rajatakse autonoomse elektrisüsteem, mistõttu saab sellest hoonest teha Tartu kolmanda kriisinfokeskuse. Foto: Viljo Allik

Tartu linn andis ehitusloa Ilmatsalu spordihoonele autonoomse elektrisüsteemi rajamiseks, misläbi saab seal aasta lõpus avada Tartu kolmanda kriisiinfokeskuse.  

Kui A. Le Coq spordimajal ja Variku spordihoonel on juba autonoomne ehk iseseisvalt toimiv elektri- ja sidesüsteem olemas, siis aasta lõpuks saab selle ka Ilmatsalu spordihoone. Iseseisvalt toimepidavad hooned töötavad edasi nii elektri- kui ka sidekatkestuste korral, mis tähendab, et nendes hoonetes saab elektri ja side puudumisel pakkuda inimestele esmaseid eluks vajalikke teenuseid.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on ülikoolilinna kerksuskeskuste asukohad valitud nii, et need oleks mõlemal pool Emajõge ning ka linna keskusest eemal. «Kriisiolukorras inimestele oluliste esmateenuste, nagu sooja ruumi, info ja nõuannete jagamine on omavalitsuse korraldada, mistõttu loome pidevalt juurde valmisolekut, et erinevate kriisiolukordadega hakkama saada,» rääkis Klaas.

Olenevalt kriisi olemusest ja ulatusest avatakse kriisiinfokeskused linlastele olukorras, kus väga paljudes kodudes ei ole näiteks elektrit, vett või kaugküte ei toimi. Kõigis kolmes spordihoones on võimalik inimestele pakkuda nõuandeid ja abi ning antakse infot tekkinud olukorra kohta. Samuti saab seal laadida väiksema akumahuga nutiseadmeid, keeta vett, soojendada toitu ja vajadusel pesta.

Elanikkonnakaitse on linnajuhtide sõnul üks tähtsatest kohaliku omavalitsuse ülesannetest. Oktoober on ametlikult elanikkonnakaitse kuu, mil juhitakse tähelepanu sellele, kuidas võimalikeks kriisiolukordadeks valmis olla.

Seejuures käib päästeametil oktoobris ulatuslik teavituskampaania «Valmistu, et su elu / su pere / Eesti oleks kaitstud!», mis annab esmast infot, millistele aspektidele peavad inimesed kriisideks valmistumisel tähelepanu pöörama. Hädaolukorras toimetuleku infoampse jagatakse 17. oktoobril, 24. oktoobril ja 31. oktoobril. Rohkem infot leiab päästeameti Facebooki lehelt.

Tagasi üles