Päevatoimetaja:
Richard Särk

Sulgpallurid alustasid GP-sarja uut hooaega, võidukamad olid tartlased

Copy
Karl Kert (vasakul) ja Tauri Kilk on väljakut jaganud ka paarismängus, kuid nädalavahetusel toimunud GP-avaetapil mindi vastamisi üksikmängus. Võitis Karl Kert.
Karl Kert (vasakul) ja Tauri Kilk on väljakut jaganud ka paarismängus, kuid nädalavahetusel toimunud GP-avaetapil mindi vastamisi üksikmängus. Võitis Karl Kert. Foto: Oleg Harchenko

Lenne sulgpallikeskuses peeti nädalavahtusel tänavuse Eesti GP-sarja avaetapp, kus osales nelja liiga peale pea 200 sportlast. Kõrgeimas ehk meistriliigas teenisid muist esikohti tartlased. 

Sulgpalli mängiti Tallinna külje all kahel päeval. Esmalt selgitati välja parimad paarismängudes, päev hiljem võistles iga sulgpallur aga enda eest.

Paarismängude parimad

Meistriliigas kuulus meespaarismängu esikoht mullu sarja kokkuvõttes esikohta jaganud Kristjan Kaljurannale (TÜASK) ja Raul Käsnerile (Triiton). Finaalis loovutati teise asetusega Anton Berikule ja Mikk Õunmaale (Triiton) mõlemas geimis 11 punkti.

Ka naispaarismängus võidutsesid tartlased, sest kaotusteta läbisid võistluse Triitoni mängijad Elisaveta Berik ja Emili Pärsim, kes said esikohamängus jagu mulluse sarja lõputabelis teist-kolmandat kohta jaganud Sandra Kamilovast ja Helis Pajustest (Tondiraba SK) 21:15, 21:19. 

Segapaarismängus ei saanud ükski vastane geimigi kätte Mikk Õunmaalt (Triiton) ja Ramona Üpruselt (TÜASK). Finaalis alistasid nad Õunmaa klubikaaslased ning eelmise aasta parimaid Hugo Themase ja Elisaveta Beriku.

Esiliigas said naistest turniirivõidu Piret Van De Runstraat-Kärt ja Külle-Marianne Laidmäe (Tallinna SK), teises liigas Heleri Kasekamp ja Mia Sakarias (TSKeskus) ning kolmandas Helene Pähkel ja Maria Somova (TSKeskus).

Meestest võidutsesid esiliigas Mikk Aru (Tondiraba SK) ja Ants Mängel (Tallinna SK), teises Tauri Ivask ja Aare Luigas (Kiili) ning kolmandas liigas Margus Lepmets (Tondiraba SK) ja Marken Murumaa.

Üksikmängude parimad

Pühapäeval oli tugevaim konkurents meeste meistriliigas, kus olid kohal kolme viimase aasta Eesti meistrid – Tauri Kilk (Triiton), Karl Kert (Veeriku Badminton) ja Raul Must (Raul Musta SK). Alagrupiturniiril polnud kellelgi neist probleeme, kuid Kilk oli ainus, kes kolme kohtumise peale ei lubanud ühelgi vastasel koguda üheski geimis üle kaheksa punkti.

Kuid finaalis tuli Tauri Kilgil tunnistada paremust kahes geimis, seda Karl Kerdi Vastu. Esimese geimi võitis küll 21:15 Kilk, teise aga minimaalse vahega juba aga 21:19 Kert, kes näitas kindlamat mängu ka viimases geimis, võites selle 21:14. 

Meistriliiga naisüksikmängus sai esikoha mullune GP-sarja võitja Helis Pajuste. Raul Musta sulgpallikooli alt sel sügisel Tondiraba sulgpalliklubisse siirdunud valitsev Eesti meister Pajuste võitis esikohamängus sel turniiril kõrgeima paigutuse saanud Ramona Üpruse (TÜASK) 21:14, 21:17.

Naiste esiliigas oli vaid neli osalejat ning üheringilise turniiri võitis täiseduga Mirtel Marii Keskel (TSKeskus). Teises liigas oli osalejaid ühe võrra rohkem ning nelja võiduga sai esikoha Triinu Tombak (TSKeskus). Kolmandas liigas võidutses Loore-Lisete Kadai (Fookus).

Esiliigas tegi meestest ideaalse nädalavahetuse Peeter Randväli (Tondiraba SK), teises liigas võidutses teise asetusega Taavi Kaasik, kolmandas liigas lõpetas pühapäeva võidukalt Albert Leis (Raul Musta SK).

Tagasi üles