Päevatoimetaja:
Henn Uuetoa
(+372) 7390300

Tartu ülikool tunnustas kahte arsti teaduskonna medaliga

Copy
Tartu ülikooli arstiteaduskonna medalid said tänavu patoloogilise anatoomia ja kohtuarstiteaduse osakonna juhataja Marika Väli ning anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku juhataja professor Joel Starkopf.
Tartu ülikooli arstiteaduskonna medalid said tänavu patoloogilise anatoomia ja kohtuarstiteaduse osakonna juhataja Marika Väli ning anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku juhataja professor Joel Starkopf. Foto: Tartu Ülikooli kliinikum

Tartu ülikooli arstiteaduskond tunnustas möödunud nädala lõpul valdkonnale osutatud teenete eest kohtuarstiteaduse professorit Marika Välit ning anestesioloogia ja intensiivravi professorit Joel Starkopfi teaduskonna medaliga. 

Patoloogilise anatoomia ja kohtuarstiteaduse osakonna juhataja Marika Väli pälvis medali silmapaistva panuse eest prekliinilise ja kliinilise teaduse ühendamise eest arstliku tegevuse kvaliteedi tagamiseks.

Kuid Marika Väli ei võtnud tunnustust vaid enda kanda, vaid tõstis esile kogu patoloogilise anatoomia ja kohtuarstiteaduse osakonna. «Soovin tänada oma kolleege nii meditsiinivaldkonnast kui ka praktilist tööd tegevaid kohtuarste, kes on mind alati hea nõu ja jõuga aidanud, et seda huvitavat ja vaheldusrikast tööd teha,» ütles ta esmalt.

Ka õppejõuna töötav Väli lisas, et tema töö suurim rõõm on see, kui üliõpilaste silmad säravad ja nad on motiveeritud õppima, samal ajal õppejõud saab oma tööd nautida. «Õpetades teisi õpime ka ise. Olen seda põhimõtet püüdnud oma töös järgida ja saadud tunnustus stimuleerib seda edaspidi veel paremini tegema,» rääkis Marika Väli.

Tartu ülikooli anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku juhataja ning TÜ kliinikumi juhatuse liige professor Joel Starkopf sai medali pühendunud ja pikaaegse panuse eest Tartu ülikooli ja Tartu ülikooli kliinikumi koostöö edendamise ning ühiste eesmärkide täitmise eest.

Joel Starkopf sõnas, et arstiteaduskonna medalil on tema jaoks väga suur tähendus. «Olen südamest tänulik Tartu ülikoolile, meditsiiniteaduste valdkonnale ning üliõpilastele, kes on andnud mulle võimaluse panustada Eesti arstiteaduse ja -hariduse arengusse. Siirad tänusõnad kõigile kolleegidele anestesioloogia ja intensiivravi kliinikust – koos teiega on see teekond olnud tõeline rõõm.»

Tagasi üles