Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

REEDENE RÕÕM Aasta õppejõud Mati Roasto: kui suudan tudengid naerma ajada, teen oma tööd õigesti

Copy
Aasta õppejõu tiitli pälvinud maaülikooli professorile Mati Roastole meeldib ka laboris askeldada. Sealt võis Roastot leida ka esmaspäeva hommikul, mil rektor teda lilledega õnnitlema tuli.
Aasta õppejõu tiitli pälvinud maaülikooli professorile Mati Roastole meeldib ka laboris askeldada. Sealt võis Roastot leida ka esmaspäeva hommikul, mil rektor teda lilledega õnnitlema tuli. Foto: Margus Ansu/Tartu Postimees

Jõhvi kontserdimajas laupäeval peetud aasta õpetaja galal tuli Tartusse neli hariduspreemiat, nende hulgas ka aasta õppejõu tiitel, mille pälvis Eesti maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise professor Mati Roasto (51).

Enam kui kaks kümnendit tudengite ees seisnud Roasto leiab, et hea õppejõud on kui hunt kriimsilm: enda seest peab välja võluma nii lektori, naljamehe kui ka psühholoogi. Kui alguses oli selle tasakaalu leidmine üksjagu keeruline, siis nüüd on õpetamine professori sõnul tõeline nauding, mistõttu kavatseb ta tulevikus teadustöö arvelt rohkem just nimelt tudengitele pühenduda.

Professor Mati Roasto, millised tunded valdasid teid õpetajate galal?

Tagasi üles