Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Jaak Laineste: üldplaneeringust mööda – kelle kasuks pöördub Tartu tulevik? (1)

Jaak Laineste
Jaak Laineste Foto: Erakogu

Tartu linnavolikogu on võtmas sel neljapäeval vastu vastuolulist Väike kaar 33 ehk Tartu Milli detailplaneeringut, mida ei kohalike vastuseis ega igati mõistlik linna üldine tulevikuvisioon pole suutnud väärata. Mida õpime siin nii Tartu tulevikuvisioonidest kui üldisest avaliku halduse kultuurist?

Kas siin kõik nii näib, kui ka on läbipaistev, eri pooli arvestav ning vaatega Tartu tulevikuvisioonile või kehtib siin ka läbi aegade, sõltumata riigikorrast ja majandusmudelist, kehtinud reegel «Kaasamine, seadused, reeglid ja protsessid võivad olla, kuid peamine on teada õigeid inimesi»?

Tartu Milli laienduse kohta said šokeeritud naabrid lugeda linnavalitsuse toetavat seisukohta Tartu Postimehest juba 2020. aasta alguses («Linna kerkib neli uut viljahoidlat», TPM 13.1.2020). Siis alles algatati detailplaneering ja plaanitav tehase laiendamise tegevus, mis oli nii sisult kui vormilt vastuolus piirkonna ja linna huvide ning kehtiva üldplaneeringuga, naabruskonna parimate huvide ning õigustatud ootustega.

Tagasi üles