Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

VAATA PILTE Uue bussi paneb liikuma päike (1)

Lõunakeskuse ekspress hakkas sõitma juba ligi 15 aastat tagasi, et pakkuda kaubanduspargi klientidele tasuta kiiret bussiühendust kesklinnaga. Teisipäevast hakkas Lõunakeskuse ja kesklinna vahet sõitma Tartu esimene elektribuss.

Särtsubussi positiivne kliimamõju on võrdeline mitmekümne uue sõiduauto aastase CO2-heitega, kusjuures uus erkkollane buss saab pea 60 protsenti vajaminevast kütusest päikesest, ülejäänu tuleb elektrivõrgust.

«Ühelt poolt on oluline kliendi mugavus, teisest küljest saame anda panuse autoliikluse vähendamisele ning soodustada ühistranspordi kasutamist,» ütles Lõunakeskuse tegevjuht Marju Jeedas. Ta lisas, et elektribussi mõtteid mõlgutati juba 2021. aastal, aga siis oli selle pidamine liiga kallis. «Meil on hea meel, et koostöös Sebega see nüüd õnnestus,» sõnas Marju Jeedas.

Lõunakeskuse buss on elektribussi opereeriva Sebe juhatuse liikme Mart Raamatu sõnutsi Eestis ainulaadne ja kõige innovatiivsem liikuvusteenus. Unikaalsus peitub eelkõige selles, et suure osa bussi liikumiseks vajaminevast elektrist toodavad päikesepaneelid.

Tagasi üles