Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Kiirtoidukoht sai linnavalitsuselt viimaks ehitusloa

Copy
Linnavalitsus andis eelmisel reedel Jalaka ja Ringtee nurgale Siriuse kiirtoidukoha tegemiseks ehitusloa ning Bauvärk OÜ hakkas seal juba torutöödega pihta.
Linnavalitsus andis eelmisel reedel Jalaka ja Ringtee nurgale Siriuse kiirtoidukoha tegemiseks ehitusloa ning Bauvärk OÜ hakkas seal juba torutöödega pihta. Foto: Margus Ansu

Kiirtoiduketi Sirius omanik Tiit Lehto sai läinud reedel kauaoodatud hea teate: Tartu linnavalitsus kiitis heaks Jalaka 58h aadressile esitatud uue toidukoha ehitusloa taotluse. Sellel aastal aga sinna siiski sööma ei pääse, sest ehitustööde kestus sõltub juba paljuski ilmast.

«Kohe läheb tuliselt ehituseks lahti,» ütles Tiit Lehto rõõmsalt. Oli ka põhjust, sest Ringtee ja Jalaka tänava nurgale uue Siriuse ehitamisest avaldas ta linnavalitsusele soovi juuli alguses. Siis lootis Lehto, et toidukoht võiks uksed avada oktoobrist. Kerkinud oli ka hoone karkass, kuid tähelepaneliku linlase küsimuse peale Tartu veebilehel rubriigis «Ametnik vastab» selgus aga, et selle püstitamiseks puudus ehitusluba.

Ehitusloaga läks kauem, kui Lehto arvata oskas, sest linnavalitsus saatis selle järgmiste kuude jooksul paaril korral parandust vajavate tähelepanekutega tagasi. Aega läks, kuid 4. oktoobril kõik viimaks klappis ja linnavalitsus andis ehitusloa.

Tagasi üles