Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Tallinna-Tartu bussisõitjate arv kasvas üle poole miljoni

Copy
Lux Expressi juhi Ingmar Roosi sõnul on oluline tagada piisava arvu istekohti eelkõige tipptundidel.
Lux Expressi juhi Ingmar Roosi sõnul on oluline tagada piisava arvu istekohti eelkõige tipptundidel. Foto: Eero Vabamägi

Sel aastal on Lux Expressiga Tartu ja Tallinna vahel sõitnud rekordarv reisijaid – üle 520 000. Kasvanud nõudluse rahuldamiseks tipptundidel pakub ettevõte lisareise, millega loob juurde üle 1000 istekoha nädalas.

Selle aasta üheksa kuuga on Tallinna-Tartu bussiliinil sõitnud 100 000 reisijat rohkem kui eelmise aasta samal aja jooksul. Reisijate koguarv erinevate ühistranspordi liikide võrdluses näitab, et pikemate vahemaade läbimiseks eelistatakse aina enam bussi. Bussiettevõtte hinnangul on tajuda tendentsi, et linnade vahel liikumiseks eelistatakse bussi ka sõiduautole.

Lux Expressi juhi Ingmar Roosi sõnul on oluline tagada piisav arvu istekohti eelkõige tipptundidel, milleks on nädalalõpud, riigipühade-eelsed päevad ning suurürituste ajad. «Jälgime pidevalt saadaolevate istekohtade arvu ning suuname lisabusse nendele aegadele, kus sõiduplaanijärgsetest väljumistest ei piisa.»

Tagasi üles