Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Vambola Paavo: Riia rongiliin kui pidu katku ajal

Copy
Vambola Paavo.
Vambola Paavo. Foto: Sille Annuk

Valitsus on pikemat aega otsinud kohti, kust midagi kokku hoida. Samas leitakse ootamatult kaks miljonit Tartu-Riia rongiliini tarbeks ajal, kui Elron peab järgmisel aastal hakkama riigisisestel liinidel hoopis väljumisaegu vähendama. Küllap satuvad löögi alla mõnedki väljumised Tartu-Tallinna liinil. Poliitikuid justkui ei huvita, kuidas pääsevad Jõgeva elanikud Tartusse tööle või kooli ning õhtul tagasi. Sellist rahvast on üksjagu ja nemadki kasutavad Elroni teenust.

Kui nii, siis rongid muutuvad ülerahvastatuks ja bussidelegi langeb suurem koormus. Kliimaministeerium peab Riia liini avamisega pidu katku ajal. Hakkame õhtuti Tartust sõitma ööbima Riia hotellidesse ja turgutame naabrite majandust. Pakutud kujul on tegu jaburusega.

Meenutagem, et Riia liinist räägiti kui ajutisest projektist ning see oli mõeldud kultuuripealinna võtmes, toomaks siia Riia kaudu 2024. aastal kultuurinautlejaid. See kultuuriaasta on peagi läbi. Kui palju meile siia Riia kaudu rahvast on jõudnud, ei tea ilmselt keegi. Kui sellisest doteeritud rongiliinist rääkida, siis peavad sõiduplaanid pidama silmas tartlaste huve ja rong peab olema mugav. Porgandid vaevalt seda on.

Tagasi üles