Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Suure hulga jooksjatega maratonil tekkis vaid üks ohtlik olukord (1)

Copy
Tartu abilinnapea Raimond Tamm läbis laupäeval linnamaratonil esimest korda 42,2 kilomeetrit. Tulemus: 4 tundi ja 32 minutit ning 448. koht.
Tartu abilinnapea Raimond Tamm läbis laupäeval linnamaratonil esimest korda 42,2 kilomeetrit. Tulemus: 4 tundi ja 32 minutit ning 448. koht. Foto: Erakogu

Tartu tänavatel laupäeval aset leidnud linnamaraton purustas rekordeid juba enne starti: täispikale maratonidistantsile, poolmaratonile ja 10-kilomeetrisele jooksule registreerus üle 4000 osaleja. Varem on osalejaid olnud 3000 kanti.

Peakorraldaja Indrek Kelk leiab, et Tartu tänavad on valmis vastu võtma ka märksa rohkem jooksjaid, kuid siis peaks ilmselt ka rada ümber kujundama.

Kaks päeva pärast maratoni ei olnud korraldusmeeskond küll väga põhjalikku analüüsi teinud, kuid Indrek Kelgu sõnutsi võib võistluse lugeda kordaläinuks. «Kui midagi oleks väga pahasti, siis oleksime kuulnud sellest kohe pärast finišit,» märkis ta.

Linnatänavaile võistlusraja tegemine on kompromisside kunst. «Esiteks peab olema võistlustrassi alguses jooksukoridor piisavalt lai, kuid ka see ei välista mõningast nügimist,» selgitas ta.

Tagasi üles