Tartu narkopolitsei juht jäeti vahi alla

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse juht Jarek Pavlihhin.
Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse juht Jarek Pavlihhin. Foto: Kanal 2

Möödunud kolmapäeval esialgu 48 tunniks kinni peetud Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse juht Jarek Pavlihhin jääb prokuröri tahtel ja kohtu loal kuueks kuuks vahi alla.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina ütles, et prokurör tegi kohtule taotluse Jarek Pavlihhini pikemaks ajaks vahi alla jätmiseks. «Kohus vaatas taotluse üle ja otsustas, et see rahuldatakse. Nii et praegu on ta kuueks kuuks vahi alla jäetud,» lausus Kostina, lisades, et tegelikult võib Pavlihhin vahi alt vabaneda ka varem.

Kui kaua uurimine kestab ja millal jõutaks süüdistuseni, ei julgenud Kostina pakkuda. Lõuna ringkonnaprokurör Margus Gross kinnitas ka täna, et kinni peetud Jarek Pavlihhini kõrval hetkel rohkem kahtlustatavaid ei ole.

11. aprillil kriminaalmenetluse raames sisekontrolli poolt kinnipeetud Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse juhti kahtlustatakse omastamises, tõendi kõrvaldamises ja riigisaladuse avalikustamises (karistusseadustiku § 201 lg 2 p 3; § 316; § 241 lg 1).

Kahtlustuse järgi omastas politseiametnik prefektuuri rahalisi vahendeid, millele oli tal talituse juhina juurdepääs. Samuti kahtlustatakse teda riigisaladusega kaitstud informatsiooni avalikustamises ja ebaseaduslikus edastamises ning tõendi kõrvaldamises, mis võisid takistada kuriteo uurimist.

Tegemist ei ole riigikaitse alase riigisaladusega, vaid see on politseiasutuse poolt jälitustegevuse käigus kogutud informatsioon, mis on kaitstud riigisaladusega.

Küsimusele, kas tõendi kõrvaldamine ja riigisaladuse avalikustamine on kahtlustuse järgi seotud Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse menetluses oleva või olnud kriminaalmenetlusega, jättis Gross uurimise huvides vastamata.

Seoses kinnipidamise ja vahistamisega on Pavlihhin töölt kõrvaldatud. Avaldust ametist lahkumiseks ta prefektile esitanud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles