Päevatoimetaja:
Richard Särk

PALJU ÕNNE! Tartusse tuli neli hariduspreemiat

Copy
Kaisa Hunt Lopes Tartu Forseliuse koolist pärjati aasta tugispetsialisti tiitliga.
Kaisa Hunt Lopes Tartu Forseliuse koolist pärjati aasta tugispetsialisti tiitliga. Foto: Tairo Lutter

Laupäeva õhtul jagati Jõhvi kontserdimajas 12. korda riiklikke hariduspreemiaid. Pidulikul aasta õpetaja auhinnagalal kuulutati välja laureaadid tosinas kategoorias, kusjuures Emajõelinnas töötavad nüüdsest aasta kutse- ja huvialaõpetaja, tugispetsialist ja õppejõud.

Nõnda said Tartu kunstikooli õpetaja ja kõrgema kunstikooli Pallas skulptuuriosakonna juhataja Anne Rudanovski aasta kutseõpetaja ning Tartu loodusmaja õppejuht ja õpetaja Pille-Riin Pärnsalu aasta huvialaõpetaja auhinna.

Tartu Forseliuse kooli õpilastel on nüüdsest aasta tugispetsialist, tema nimi on Kaisa Hunt Lopes. Maaülikool saab uhkust tunda Mati Roasto üle, kes kuulutati aasta õppejõuks.

Laureaadid said traditsiooniliselt auhinnaks väikese Joosepi kuju, kes hoiab käes maakera, mis sümboliseerib kogu maailma teadmisi. Läbi teadmiste on kogu maailm meie jaoks avatud ja vaid käeulatuse kaugusel. 

Kõikide kategooriate laureaadid pälvisid aastapreemiana 10 000 eurot,  elutööpreemia laureaadi preemiasummaks on 65 000 eurot. Rahalise preemiaga, mille suuruseks on 2400 eurot, tunnustati ka kõikide kategooriate nominente.

Aasta õpetaja konkursile said kõik soovijad kandidaate esitada märtsis. Kokku laekus ligi 1600 ankeeti. Järgnevalt asusid tööle piirkondlikud komisjonid ja kõrghariduskomisjon ning arutelude tulemusel jõudis finalistidena riiklikule tasandile üle 200 õpetaja ja haridustöötaja. Nende seast valis riiklik komisjon välja igas kategoorias kolm nominenti. 

Tunnustussündmuse eestvedajad on Haridus- ja Teadusministeerium ning Eesti Haridustöötajate Liit.

Tagasi üles