Päevatoimetaja:
Richard Särk

Sotsiaalmeedia postitus on väärt rohkem kui tuhat sõna? Keset rattateed seisnud liiklusmärk kadus vaid mõne tunniga (2)

Copy
Veel neljapäeva päeval seisis Annelinnas Eedeni keskuse ja A. Le Coqi spordihoone vahelisel kergliiklusteel sõidukijuhtidele mõeldud liiklusmärk keset rattateed. Eile õhtul tõsteti see tänu mureliku linlase sotsiaalmeedia postitusele ümber.
Veel neljapäeva päeval seisis Annelinnas Eedeni keskuse ja A. Le Coqi spordihoone vahelisel kergliiklusteel sõidukijuhtidele mõeldud liiklusmärk keset rattateed. Eile õhtul tõsteti see tänu mureliku linlase sotsiaalmeedia postitusele ümber. Foto: Ülo Niinemets, Sille Annuk / Tartu Postimees

Eesti maaülikooli professor Ülo Niinemets kurtis eile hommikupoolikul sotsiaalmeedias, et Annelinnas Eedeni keskuse ja A. Le Coqi spordihoone vahelisel kergliiklusteel seisab sõidukijuhtidele mõeldud liiklusmärk täpselt keset rattateed. Sama päeva lõpuks oli sealne liiklusohtlik olukord lahendatud: post seisab neljapäeva õhtust saadik nagu kord ja kohus kergliiklustee ääres.

«Ise ei tuleks selle pealegi, et liiklusmärk niimoodi keset jalgrattateed paigutada. Posti ja sõidutee vahele jäi vaevalt meetri jagu ruumi, tiheda liiklusega kergliiklusteel on see äärmiselt ohtlik,» rääkis Niinemets, kes vurab ise tihti linnas rattaga. «Pealegi võib mõni rattur sellele pimeda ja vihmase ilmaga lihtsalt otsa sõita, seda on mul endal kunagi Saksamaal juhtunud.»

Oma sotsiaalmeedia postituses pöördus professor Tartu abilinnapea Raimond Tamme poole küsimusega: kuidas oleks, kui sellised postid paikneksid keset autoteed?

Tagasi üles