Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Meeleavaldusest oli kasu, linnavalitsus muutis Kungla tänaval parkimiskorraldust

Copy
Protestiaktsioonina pargiti sel nädalal Kungla tänavale laulustuudio lähedale pilava tekstiga kaetud kaubik. Nüüd muudeti seal kohalike vastuseisu tõttu parkimistingimusi.
Protestiaktsioonina pargiti sel nädalal Kungla tänavale laulustuudio lähedale pilava tekstiga kaetud kaubik. Nüüd muudeti seal kohalike vastuseisu tõttu parkimistingimusi. Foto: Margus Ansu

Suurenenud liikluskoormuse tõttu muudeti Kungla tänaval Kesk kaare ja Väikse kaare vahelises lõigus parkimistingimusi, keelates tööpäevadel kell 9–18 ühel teepoolel peatuda ja parkida, teatas neljapäeval Tartu linnavalitsus.

Tartu linnavalitsuse ja Laulupesa lastelaulustuudio juurde pargiti sel nädalal kaks erineva kujundusega kaubikut, neil olevad tekstid kritiseerivad linnavalitsuse asjaajamist laulustuudioga, mida ehitati kuid ehitusloata ning mis alustas tegevust ilma kasutusloata.

Eelmisel nädalal peeti Kungla tänaval asuva Laulupesa ruumides rahvakogunemist, mis oli ajendatud kohalike elanike pahameelest tänavale stuudio tulekuga tekkinud parkimis- ja liikluskaose üle. Nimelt on varem rahulik Kungla tänav muutunud Laulupesa tõttu tiheda liiklusega tänavaks, mille ääres pargib kohati 40 autot. Oma pahameele näitamiseks toodi tänavatele pilava tekstiga kaubikud ja loodi suisa veebileht kungla40.com.

Neljapäeval andis linnavalitsus teada, et Kungla 40 maja ees olevas parklas võib nüüdsest tööpäevadel kell 9–18 parkida ühe tunni. Tänava haljasalal on parkimine keelatud.

Parkida saab Raudtee ja Kabeli tänava ristis ning Kabeli tänava parklas. Lisaks on parkimisvõimalus Tamme staadioni vastas olevates parklates.

Kungla tänavale paigaldatakse lähiajal ka kiirustabloo, mis tuletab autojuhtidele meelde, et tänaval kehtib kiiruspiirang 30 km/h.

Tagasi üles