Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Äsja muusikapäeval preemiaga tunnustatud Mihhail Gerts toob taas festivali TubIN tartlaste ette

Copy
Rahvusvahelisel muusikapäeval oli üks preemia saajaid Mihhail Gerts (esiplaanil).
Rahvusvahelisel muusikapäeval oli üks preemia saajaid Mihhail Gerts (esiplaanil). Foto: Rene Jakobson

Tartus algab festival TubIN, mille kunstiline juht Mihhail Gerts sai muusikapäeva galal Tallinnas Eesti kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia. Põhjenduses on esile toodud tema väljapaistev rahvusvaheline kontserttegevus ja festivali TubIN kunstiline juhtimine möödunud hooajal.

Festival TubIN tutvustab Eesti suurima sümfonisti Eduard Tubina ja tema kaasaegsete heliloojate loomingut ning mõtestab nendega seonduvaid sündmusi ja teemasid. Neljandat korda peetava suurürituse peateema on julgus – ellujäämiskunsti alus.

Eesti Kontserdi teate kohaselt on julgust vaja, et tulla avalikkuse ette oma uudse esimese sümfooniaga, nii nagu seda tegid Ludwig van Beethoven ja Eduard Tubin. Julgust on vaja, et vabaneda kaanonitest ja ootustest, mida tajub iga Beethoveni-järgne helilooja, kui ta kirjutab üheksandat sümfooniat või esimest viiulikontserti. Ohtliku põgenemisteekonna ettevõtmine eeldab suurt julgust: sel aastal möödub 80 aastat eestlaste suurpõgenemisest, mis viis Rootsi ka Eduard Tubina.

Tagasi üles