Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Sulgpallikoondis võitis ka alagrupi viimase kohtumise ja edenes kohamängudele

Copy
Eesti juunioride koondis jõudis sulgpalli MMil alagrupist edasi teisena ning võitleb koha eest esikümnes.
Eesti juunioride koondis jõudis sulgpalli MMil alagrupist edasi teisena ning võitleb koha eest esikümnes. Foto: Eesti sulgpalliliit

Hiinas Nanchangis peetava sulgpalli juunioride MMi segavõistkondade turniiri viimases alagrupivoorus alistas Eesti koondis Norra ning jätkab suurvõistlust kohtadele 9–16, kus esimene vastane on tõenäoliselt tugev Araabia Ühendemiraatide koondis.

Eesti juunioride sulgpallikoondis kuulus MMil C-alagruppi, kus ta oli juba enne Eesti aja järgi möödunud ööd alistanud Mongoolia ja Hollandi ning kaotanud Malaisiale. Viimases voorus said eestlased jagu ka Norrast ning pääsesid seega teisena alagrupist edasi.

Turniiril käib võistlus nii, et vastasseisud muutuvad iga kord, kui üks koondistest jõuab järgmisele 11-punktilisele astmele. Esimene vahetus toimub seega 11 punkti peal, teine 22, kolmas 33 silma juures jne. Seega võib üks kohtumine kesta vaid 11 punktini või ka üsna pikalt, kui kaotusseisus tiim minikohtumises hea mängu peab.

Vastasseis Norraga algas tasavägiselt. Otsa tegid lahti naispaarid, Eestil olid väljas Emilia Šapovalova ja Romili Vakk, kes lõpetasid oma minimatši napi 11:9 paremusega. Seejärel tuli aga tartlastel Oliver Hanil ja Andrei Schmidtil tunnistada vastaste paremust ning vastasvõistkond läks 22:21 ette.

Kolmas matš oli üksikmäng ja väljakule läks vahepeal mõne minuti puhata saanud Romili Vakk. Ta viis Eesti jälle juhtima, skoor näitas 33:29. Seejärel saigi Eesti mängud hästi vedama ning Tartust pärit Rasmus Talts ja Lumikki Liias suurendasid omakorda edu juba 44:29 peale. Andrei Schmidt tõi omakorda tabloole 55:33.

Üldpilt muutus veidi Lumikki Liiase ja Marija Paskotši väljakul olles, sest neil tuli naispaaride mõõduvõtus tunnistada norrakate 16:11 paremust. Kuid et eestlased jõudsid siiski 11 punktini ja uuele astmele, püsis Eesti koondise edu soliidne – 66:49.

Eesti 20-punktilise edu taastasid Rasmus Roogsoo ja Rasmus Talts (77:57). Ka Raul Musta sulgpalliklubis treeniv Marija Paskotši võitis ja kasvatas Eesti edu seisule 88:66. Viimases kahes kohtumises ei vääratanud ka segapaari duo Andrei Schmidt ja Heili Merisalu ning seejärel lubas Andrei Schmidt ka üksikmängus Norra mängijal saada vaid neli punkti. Nii võitis Eesti viimaks 110:78.

Kolm võitu teeninud ja ühe kaotusega leppinud Eesti juunioride koondis lõpetas C-alagrupi teisena. Nelja võiduga sai esikoha ning õiguse medalimängudel jätkata Malaisia. Kuid turniiri saavad jätkata ka eestlased, keda ootavad nüüd kohtumised kohtadele 9–16. Need algavad Eesti mõistes tuleval ööl ning tõenäoliselt tuleb esmalt minna vastamisi Araabia Ühendemiraatide koondisega.

Tagasi üles