Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Tartu võimuliidul sündis kokkulepe Sõpruse silla remondiks

Copy
Tartu lagunev Sõpruse sild ootab kapitaalremonti.
 
Tartu lagunev Sõpruse sild ootab kapitaalremonti.  Foto: Margus Ansu

Tartu koalitsioon on põhimõtteliselt jõudnud kokkuleppele, et Sõpruse silla remondi hankemenetlusega minnakse edasi, kinnitas linnamajanduse eest vastutav abilinnapea Raimond Tamm (RE). Tema sõnul on plaan viia hankemenetlusega seonduv info ka 10. oktoobri linnavolikogu istungile, et volikogu oleks teemaga kursis, enne seda linnavalitsus otsust ei langeta.

Sõpruse silla remondihankega seoses kujunes olukord pinevaks, kui odavaim, ASi Tref tehtud pakkumus osutus ikkagi 6,3 miljonit eurot kallimaks linna eelarvedokumentides plaanitud 12 miljonist eurost. Küsimus oli, kas peaks ehk kõik pakkumused tagasi lükkama, vähendama töömaad või alustama projekteerimist suisa algusest.

Sild tuleb korda teha, see on prioriteetne ülesanne, ütles Isamaa Tartu piirkonna juht Kaspar Kokk. «Arutelust käis läbi, et äkki hange tühistada ja teha uus hange, aga puudus igasugune kindlus, et kohustuslik osa ehk sillaremont oleks uues hankes võinud veel kallimaks minna, ning seetõttu ei olnud keegi valmis sellist lahendust toetama,» kommenteeris ta kaalumist erakonnas. «Minule on kõige arusaamatum, kuidas on võimalik nii võssa panna. Et eelarvestatakse mööda, on pigem tavapärane. Aga et nii suurelt, siis peab ikka vaeva nägema, et nii mööda panna.»

Tagasi üles