Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Montessori klass osutus menukaks, ka teisele klassile tuleb koolitada juhendaja

Copy
Esimest aastat Tartu Montessori klassis õppiva Areia Puusta lemmik õppevahend on helmeriiul (selja taga). Lisaks õppimisele saab sellega ka mängida – panna pähe ja keena kaela!
Esimest aastat Tartu Montessori klassis õppiva Areia Puusta lemmik õppevahend on helmeriiul (selja taga). Lisaks õppimisele saab sellega ka mängida – panna pähe ja keena kaela! Foto: Kristjan Teedema

September on möödanik ning õpilased koolieluga taas harjunud. Nii ka Areia, Karl-Joann, Johannes ja Lydia, kes õpivad tänavu esimest korda Tartus avatud Montessori klassis koos 20 teise lapsega.

Need lapsed tulevad klassi, kus on geomeetrilised kujundid, helmeriiul, mitmesugused karbid ja sahtlid, kus peidavad end põnevad õppevahendid, ja mis kõige toredam – kõike saab, võib ja lausa peab käega katsuma!

Just käega katsutavad vahendid on õppetöös eriti olulised, selgitas mittetulundusühingu Tartu Montessori Kodu eestvedaja Helis Luik-Lindsaar. Kui muidu on matemaatika töövihikus lastel kera õppides varjutatud ring paberil, siis Montessori klassis on selleks päris kerad ja kuulid. Enamik õppevahendeid on puidust ning väga pika kasutuseaga.

Tagasi üles