Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Kultuuripealinna kontor täitus doonoritega

Copy
Täna pärastlõunal verd andmas käinud tudeng Mauri Saks leidis, et raeplatsil asuv Tartu 2024 kontor on doonorile palju hubasem ja mugavam kui steriilne haigla.
Täna pärastlõunal verd andmas käinud tudeng Mauri Saks leidis, et raeplatsil asuv Tartu 2024 kontor on doonorile palju hubasem ja mugavam kui steriilne haigla. Foto: Margus Ansu/Tartu Postimees

Tartu ülikooli kliinikumi verekeskus korraldas täna pärastlõunal raeplatsil asuvas Tartu 2024 kontoris veredoonorluse päeva. Pool tundi enne annetamise lõppu olid verd andnud 21 inimest, neist kolm tegid seda esimest korda.

Verekeskuse direktori Helve Königi sõnul, kes kontrollis enne verevõttu doonorite tervist, möödus päev tegusalt ja hästi: mitte ühelgi doonoril ei hakanud pärast annetamist halb. Siiski pidi ta tervisekontrollist tagasi saatma neli inimest, üks peamisi põhjusi doonori madal hemoglobiinisisaldus veres.

«Tunnen end samamoodi kui uksest sisse astudes, võibolla isegi paremini,» ütles üliõpilane Mauri Saks, kes oli äsja verd annetanud ning toibus veel lavatsil. «Kunagi võib mul endalgi vereülekannet tarvis minna. Seepärast üritan aidata neid, kes seda praegu vajavad.»

Tagasi üles