Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Eesti sulgpallikoondis teenis juunioride MMil teise võidu ja püsib kõrges mängus

Copy
Eesti juunioride koondis jõudis sulgpalli MMil alagrupist edasi teisena ning võitleb koha eest esikümnes.
Eesti juunioride koondis jõudis sulgpalli MMil alagrupist edasi teisena ning võitleb koha eest esikümnes. Foto: Eesti sulgpalliliit

Eesti juunioride sulgpallikoondis teenis Hiinas Nanchangis peetavatel segavõistkondade MMil teise võidu, alistades Hollandi 110:94. Võit tõstis Eesti koondise C-alagrupi turniiritabelis enne viimast vooru taas teiseks.

Mullusel MMil USAs 21. koha hõivanud hollandlased suutsid Eesti vastu saada kaks matšivõitu ja ühe viigi. Seitse kohtumist lõppesid aga eestlaste kasuks.

Kuid üldvõiduks tuli kummalgi võistkonnal jõuda 110 punktini. Võistlus käis nii, et vastasseisud muutusid iga kord, kui üks koondistest jõudis järgmise 11-punktilise astmeni. Esimene vahetus toimub seega 11 punkti peal, teine 22, kolmas 33 silma juures jne. Seega võis üks kohtumine kesta vaid 11 punktini või ka üsna pikalt, kui kaotusseisus tiim minikohtumises hea mängu peab.

Eesti ja Hollandi kohtumise avasid meespaarid, Eestit esindasid seal tartlased Rasmus Roogsoo ja Rasmus Talts, kelle vastasteks Casper Spaans ja Joep Strooper. Vastasseis algas tasavägiselt, kuid pikema õlekõrre tõmbasid siiski eestlased, kes võitsid kohtumise viimaks 11:6.

Pea sama hea tulemuse tegi kohe otsa Triitoni esireket Andrei Schmidt, kes saavutas üksikmängus Mats Duweli vastu 11:7 võidu.

Järgmise etteaste tegid segapaarid. Eesti poolelt olid väljakul Rasmus Talts ja Lumikki Liias, hollandlastest Casper Spaans ja Sterre Bang. Taas jäid peale eestlased, seis jäi Eesti kasuks 11:5. Üldseis oli siis 33:18 Eesti kasuks.

Lumikki Liias seepeale väljakult ära minna aga ei saanudki, vaid pidas kohe koos tallinlase Marija Paskotšiga kohtumise hollandlaste Sterre Bangi ja Inger Pothuizeni vastu. Hollandi paar vähendas hoogsalt üldseisu vahet, see kärises vaid neljale punktile. Üle kivide ja kändude õnnestus Eesti paaril siiski esimesena 44. punktini jõuda, Holland jõudis 38 silmani.

Seejärel jäi omakorda väljakule edasi Marija Paskotši, keda ootas üksikmäng. Ta võitis Flora Wangi 11:8 ja suurendas koondise edu 55:46 peale.

Teises meespaarismängus olid Eesti poolt platsil Andrei Schmidt ja Rasmus Talts, hollandlastel Casper Spaans ja Joep Strooper. Võitsid eestlased, skooriks 11:8.

Andrei Schmidt jäi väljakule edasi, tema vastaseks astus Hollandi pingilt üksikmänguks Dion Hoegen. Valitsev Eesti juunioride meister võitis kindlalt 11:4 ja kasvatas Eesti eduseisu 77:58 peale.

Andrei Schmidtil tuli pidada ka kolmas kohtumine järjest, seda segapaaris koos Heili Merisaluga. Nende vastasteks teisel pool võrku olid Joep Strooper ja Sterre Bang. Kohtumine kulges viigiliselt ja ka lõppes tasaseisul ehk tulemusega 11:11. Kuid kokkuvõttes tähendas see 88:69 Eesti edu.

Mängujärg oli Lumikki Liiase ja Marija Paskotši käes, kellele astusid vastu Sterre Bang ja Flora Wang. Eesti duo tegi võimsa alguse ja läks 7:0 juhtima, võidutulemuseks kujunes aga 11:7.

Seega oli Eesti koondis jõudnud nüüd 99 punktini ning tarvis oli viimane minimatš võita. Seda asus vormistama Marija Paskotši, kellel tuli tunnistada vastase 18:11 paremust. Kuid et tallinlane suutis siiski vajalikud silmad koguda, teeniski Eesti Hollandi vastu üldvõidu.

See oli Eesti juunioride koondise MMi teine võit, sest avakohtumises teeniti skooriga 11:50 kindel võit Mongoolia üle. Seejärel tuli tunnistada aga Malaisia 110:61 paremust.

Kui Eesti mõistes öösel peetavas alagrupi viimases voorus üllatust ei sünni ja Eesti suudab Norra alistada, püsib Eesti koondis C-alagrupis teisel kohal. See tähendaks, et 40 segavõistkonna seas mängitakse kohtadele 9.–16.

Tagasi üles